ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουραμπιέδες με ζελεδάκια ή μπιλίτσες σοκολάταςΚουραμπιέδες με ζελεδάκια ή μπιλίτσες σοκολάτας
35' προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Βάρος: Για περίπου 1 1⁄2 κιλό

Διαδικασία

  1. Για τους κουραμπιέδες με καβουρδισμένα αμύγδαλα, χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για 6-8 λεπτά, να ασπρίσει.
  2. Προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε πολύ καλά.
  3. Ρίχνουμε το κονιάκ και την εσάνς αμυγδάλου.
  4. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ και το αδειάζουμε σιγά-σιγά στο μείγμα του μίξερ (χαμηλώνουμε την ταχύτητα για να μην πετάγεται το αλεύρι).
  5. Τέλος, ενσωματώνουμε τα αμύγδαλα.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  7. Βάζουμε μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς. Οταν τους βάζουμε στη λαμαρίνα, τους πατάμε ελαφρώς στο κέντρο.
  8. Ψήνουμε τους κουραμπιέδες για 20-25 λεπτά.
  9. Τους βάζουμε σε μια πιατέλα και τους πασπαλίζουμε με μπόλικη κοσκινισμένη ζάχαρη ώστε να καλυφθούν εξ ολοκλήρου.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 23.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Κονιάκ

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών