ΑΓΟΡΑ

Πολίτικος φούρνος Σταυρόπουλου

Τα καλύτερα ψωμιά των Αθηνών

21.09.2016
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης

Αρτοποιείον από το 1969, με συνταγές από την Πόλη, όπως λένε οι ιδιοκτήτες του, που φτιάχνουν πολίτικα τσουρέκια, ατμάδες, κίφελ, κουλούρι γιαγλίδικο, ραμαζανόπιτα, φοβερές ταχινόπιτες και πίτες. Το αλεύρι τους, από τους Μύλους Μάρρα. Μαζί και μια γκάμα από ψωμιά, κάποια και με προζύμι, εκ των οποίων ξεχωρίζω το αρμυρό, περίτεχνο αρμένικο τσουρέκι, ένα ιδιότυπο, αφράτο και πολύ νόστιμο αρτοσκεύασμα. Δοκιμάστε επίσης τις γαλέτες γλυκάνισου με ρεβυθομαγιά και τα καλοφτιαγμένα μπριοσάκια.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών