ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦαρφάλες με ντοματίνια, τόνο και μυρωδικάΦαρφάλες με ντοματίνια, τόνο και μυρωδικά
10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τις φαρφάλες με ντομάτα, ελιές και φέτα ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες του πακέτου, τα σουρώνουμε και τα «κρυώνουμε» κάτω από τρεχούμενο νερό.
  2. Όσο είναι μέσα στο σουρωτήρι, ρίχνουμε τις 3 κουτ. σούπας λάδι και ανακατεύουμε.
  3. Τα αφήνουμε στο ψυγείο μέσα στο σουρωτήρι, μ’ ένα ταψάκι από κάτω για να μαζεύει τα υγρά, ώστε να στραγγίσουν καλά, μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε (από 10 λεπτά έως 5 ώρες).
  4. Εν τω μεταξύ, βάζουμε στη σαλατιέρα που θα τα σερβίρουμε τους κύβους ντομάτας (με τα υγρά τους), 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι, το λάδι, το μαϊντανό, τη μαντζουράνα ή το εστραγκόν και τις ελιές.
  5. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να μαριναριστεί σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 15 λεπτά (όχι όμως παραπάνω από 30 λεπτά).
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το κρεμμυδάκι ή το σχοινόπρασο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για το σερβίρισμα

  1. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στη σαλατιέρα, ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε από πάνω το μείγμα με τη φέτα και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών