Μην υποτιμάτε τις πατάτες φούρνου. Τις αγαπούν όλοι, κυρίως όμως τις λατρεύουν τα παιδιά που με μεγάλη χαρά και ευκολία θα κάνουν πέρα το ψητό της γιορτής και θα χορτάσουν με δαύτες. Θα τις ευχαριστηθούν όλοι, κι αυτοί που δεν πολυθέλουν το κρέας, αλλά και όσοι θέλουν να απολαύσουν το εορταστικό γεύμα με τα όλα του. Διαλέξτε λοιπόν τις πατάτες φούρνου που θα φτιάξετε φέτος στις γιορτές με προσοχή και με λαχτάρα: γιατί να είναι λιγότερο ενδιαφέρουσες από το κρεατικό ή από τους λιχούδικους μεζέδες που βγάζουμε στην αρχή για την όρεξη;

Στη μεγάλη αυτή συλλογή, έχουμε πατάτες φούρνου για όλες τις προτιμήσεις: Οι πληθωρικές γκρατιναρισμένες dauphinoise και άλλες που έχουν αμαρτωλές προσθήκες, κρέμα γάλακτος, τυριά και τα τοιαύτα, που μελώνουν και χρυσίζουν απολαυστικά στον φούρνο, σχεδόν… επιβάλλονται στα τραπέζια των γιορτών. Αν όχι τώρα, πότε; Έχουμε βέβαια και ελαφρύτερες γκρατινέ εκδοχές με εξαιρετική νοστιμιά: με γάλα και γιαούρτι αντί για κρέμα γάλακτος και μια άλλη, με ξινόγαλο και μια ιδέα βούτυρο από βάζο, τόσο δα λιγάκι για να μυρίσει Χριστούγεννα το σπίτι. Όπως και μια vegan εκδοχή με γάλα καρύδας και αμυγδάλου, τόσο νόστιμη που αξίζει να δοκιμάσετε και οι μη vegan.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠώς νοστιμίζουμε τον πουρέ πατάτας στο λεπτόΠώς νοστιμίζουμε τον πουρέ πατάτας στο λεπτό

Βεβαίως, έχουμε και τις κλασικές ψητές: με ελαιόλαδο και μυρωδικά, με σκόρδο και μπαχαρικά, με κρασιά και με ζωμούς. Από μελωμένες και ξεροψημένες μέχρι τηγανητές… στον φούρνο!

Διαλέξτε και ψήστε τες εγκαίρως: πρώτα το κρέας, μετά οι πατάτες. Ή πρώτα οι πατάτες, μετά το κρέας. Δείτε τι κρατιέται καλύτερα και μπορεί να ξαναζεσταθεί χωρίς σημαντικές γευστικές απώλειες.

Δείτε εδώ 20 γιορτινές συνταγές με πατάτες:

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών