ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ομελέτα με μαρουλοσαλάτα από το λαμπριάτικο τραπέζι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C στη λειτουργία του αέρα και λαδώνουμε ένα μικρό πυρέξ. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 40 ml ελαιόλαδο …

19.04.2020
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C στη λειτουργία του αέρα και λαδώνουμε ένα μικρό πυρέξ. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 40 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε 2 φλιτζ. τσαγιού μαρουλοσαλάτα που μας περίσσεψε μαζί με 50 γρ. αρακά βρασμένο (αν μας έχει μείνει από άλλα μαγειρέματα) για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά, και τα αδειάζουμε στο ταψί. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα 5 αυγά με λίγο αλατοπίπερο, έως ότου αφρατέψουν και τα ρίχνουμε στο ταψί με τα λαχανικά. Σκορπίζουμε 100 γρ. θρυμματισμένη φέτα της αρεσκείας μας και ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα και να ροδίσει στην επιφάνεια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών