Νόστιμη παραλλαγή για τα αγαπημένα φασολάκια με ρύζι και κόκκινες ζουμερές ντομάτες.

15' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε βαθύ μπολ βάζουμε το ρύζι, το καλύπτουμε με ζεστό νερό και το αφήνουμε για 30 λεπτά να μουλιάσει. Ετσι φεύγει το περιττό άμυλο, το ρύζι δεν λασπώνει κατά το μαγείρεμα και επίσης μέρος του νερού απορροφάται από τον κόκκο, ο οποίος φουσκώνει και μαγειρεύεται ευκολότερα, χωρίς να χάνει το σχήμα του.
  2. Στο μεταξύ, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τις χάντρες για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τις στραγγίζουμε.
  3. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει η σάλτσα να κοχλάζει. Προσθέτουμε τις χάντρες μαζί με150 ml νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Στραγγίζουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις χάντρες μαζί με 250 ml ζεστό νερό. Ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
  6. Στο ποτήρι μας Ροζέ κρασί από Merlot ή Grenache rouge.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών