Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χοιρινά φιλετάκια κρασάτα με μανιτάρια και δεντρολίβανο, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας τις φέτες του κρέατος και τις αφήνουμε κατά μέρος για 15 λεπτά.
- Στο πιο μεγάλο μας τηγάνι ζεσταίνουμε μαζί το ελαιόλαδο με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψουν. Σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά και οι δύο πλευρές.
- Αλατοπιπερώνουμε τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το κρέας. Τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά που θα βγάλουν και να ροδίσουν.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το δεντρολίβανο.
- Ελέγχουμε τώρα αν έχει γίνει το κρέας κόβοντας μια φέτα στη μέση: πρέπει να είναι εντελώς λευκή και, όταν την πιέσουμε, το υγρό που θα βγει να είναι διαυγές και όχι ροζέ. Αν χρειαστεί, μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
- Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.