Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα η σεφ Αυγερία Σταπάκη μαγειρεύει λαχανικά στον φούρνο με φέτα.

30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες

 

Διαδικασία

  1. Κόβουμε τα λαχανικά (εκτός από τις ντομάτες και τον μαϊντανό) σε μεγάλα ακανόνιστα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τις ντομάτες, τη φέτα και τον μαϊντανό), αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά.
  2. Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο, ρίχνουμε και ανακατεύουμε τις ντομάτες. Σπάμε τη φέτα πάνω από το φαγητό και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Γαρνίρουμε με λίγο καλό ελαιόλαδο.
  3. Στο ποτήρι μας: Ροζέ κρασιά και μοντέρνες, εμφιαλωμένες Ρετσίνες.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών