ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗ πιο εύκολη μπουγάτσαΗ πιο εύκολη μπουγάτσα
20' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
15' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 35'

Υλικά

Μερίδες: 9-12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την μπουγάτσα των τεμπέληδων, αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
  2. Στη συνέχεια, λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο. Προσοχή να μην καεί.
  3. Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας και το σουρώνουμε πιάνοντάς το από τη μακριά του πλευρά, ώστε να γίνει πλισέ.
  4. Το βάζουμε μέσα σε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ.
  5. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βάζοντας το ένα δίπλα στο άλλο.
  6. Τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο έτσι ώστε να πάει παντού.
  7. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, για περίπου 45 λεπτά.
  8. Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο, χωρίς να τον σβήσουμε.
  9. Αραιώνουμε το ζαχαρούχο με το νερό.
  10. Προσθέτουμε τις βανίλιες.
  11. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα φύλλα.
  12. Ξαναψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθεί το γάλα από τα φύλλα.
  13. Βγάζουμε την μπουγάτσα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο (15 λεπτά).
  14. Ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη και την κανέλα και σερβίρουμε την μπουγάτσα.

Μυστικά

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε 2 κουτ. σούπας από το βούτυρο με βούτυρο γάλακτος. Θα γίνει πιο αρωματική η μπουγάτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 20.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών