10'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4 -6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε καροτόσουπα βελουτέ με πορτοκάλι και κάρι, αρχικά ζεσταίνουμε σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα το βούτυρο ή το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε τα καρότα για περίπου 8 - 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το πορτοκάλι, τον ζωμό ή το νερό και αλατοπίπερο.
- Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα καρότα. Αποσύρουμε.
- Περιμένουμε λίγο να κρυώσει και αδειάζουμε τη σούπα στο μπλέντερ.
- Προσθέτουμε το κάρι, το τζίντζερ, τον χυμό, το ξύσμα λεμονιού, το μέλι και πολτοποιούμε τη σούπα, μέχρι να γίνει λεία και ομοιογενής.
- Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
- Τη μοιράζουμε σε μπολ ή πιάτα. Αν θέλουμε, προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας από μείγμα 200 γρ. γιαουρτιού με 1 κουταλιά σούπας γάλα, σε κάθε μερίδα.
- Πασπαλίζουμε με λίγο κάρι και σερβίρουμε.