ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαροτόσουπα με τζίντζερΚαροτόσουπα με τζίντζερ
10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4 -6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε καροτόσουπα βελουτέ με πορτοκάλι και κάρι, αρχικά ζεσταίνουμε σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα το βούτυρο ή το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.
  2. Σοτάρουμε τα καρότα για περίπου 8 - 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν.
  3. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε το πορτοκάλι, τον ζωμό ή το νερό και αλατοπίπερο.
  5. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα καρότα. Αποσύρουμε.
  6. Περιμένουμε λίγο να κρυώσει και αδειάζουμε τη σούπα στο μπλέντερ.
  7. Προσθέτουμε το κάρι, το τζίντζερ, τον χυμό, το ξύσμα λεμονιού, το μέλι και πολτοποιούμε τη σούπα, μέχρι να γίνει λεία και ομοιογενής.
  8. Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  9. Τη μοιράζουμε σε μπολ ή πιάτα. Αν θέλουμε, προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας από μείγμα 200 γρ. γιαουρτιού με 1 κουταλιά σούπας γάλα, σε κάθε μερίδα.
  10. Πασπαλίζουμε με λίγο κάρι και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών