10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα αγκινάρας
Διαδικασία
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε το κρέας για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
- Μετριάζουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το σκόρδο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε για 1/2 με 1 λεπτό.
- Περιχύνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα.
- Ρίχνουμε στο ζουμί της κατσαρόλας 50 ml νερό και το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα για 3-4 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να «δέσει» η σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με τη σάλτσα το κρέας.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη σάλτσα αγκινάρας.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα το κρέας και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με αφράτο πιλάφι και, αν θέλουμε, με αγκιναράκια κομμένα.
Στο ποτήρι μας ένα Chardonnay ή ένα βαρελάτο Σαββατιανό.