10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα αγκινάρας

Διαδικασία

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Μετριάζουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το σκόρδο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε για 1/2 με 1 λεπτό και περιχύνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα. Ρίχνουμε στο ζουμί της κατσαρόλας 50 ml νερό και το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα για 3-4 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να «δέσει» η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με τη σάλτσα το κρέας. Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη σάλτσα αγκινάρας. Περιχύνουμε με τη σάλτσα το κρέας και σερβίρουμε.
  2. Συνοδεύουμε με αφράτο πιλάφι και, αν θέλουμε, με αγκιναράκια κομμένα.
  3. Στο ποτήρι μας ένα Chardonnay ή ένα βαρελάτο Σαββατιανό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών