10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα αγκινάρας

Διαδικασία

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  3. Σοτάρουμε το κρέας για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  4. Μετριάζουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το σκόρδο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε για 1/2 με 1 λεπτό.
  5. Περιχύνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα.
  6. Ρίχνουμε στο ζουμί της κατσαρόλας 50 ml νερό και το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα για 3-4 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να «δέσει» η σάλτσα.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με τη σάλτσα το κρέας.
  8. Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη σάλτσα αγκινάρας.
  9. Περιχύνουμε με τη σάλτσα το κρέας και σερβίρουμε.
  10. Συνοδεύουμε με αφράτο πιλάφι και, αν θέλουμε, με αγκιναράκια κομμένα.

Στο ποτήρι μας ένα Chardonnay ή ένα βαρελάτο Σαββατιανό.

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών