ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπιφτέκια αφράτα με καραμελωμένα κρεμμύδιαΜπιφτέκια αφράτα με καραμελωμένα κρεμμύδια
20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα μανιτάρια

Για το μπιφτέκι

Για τα ντοματίνια

Διαδικασία

Μπιφτέκια

  1. Σε τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά στο μισό λάδι το κρεμμύδι για 10 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
  2. Αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Σε μπολ ρίχνουμε το κρεμμύδι με το λάδι του και όλα τα υλικά για τον κιμά.
  4. Ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά και κάθε τόσο ρίχνουμε 1-2 κουταλιές τριμμένο πάγο μέχρι να τελειώσει.
  5. Χωρίζουμε τον κιμά για τα μπιφτέκια σε 8 μέρη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ντοματίνια

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν.

Μανιτάρια

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C στον αέρα.
  2. Σε ένα ταψί 32 εκ. ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και απλώνουμε.
  3. Πλάθουμε 8 μπιφτέκια και τα αραδιάζουμε πάνω στα μανιτάρια.
  4. Ψήνουμε για 7 λεπτά, βγάζουμε το ταψί, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε τα μανιτάρια και γυρίζουμε τα μπιφτέκια.
  5. Ξαναβάζουμε στον φούρνο για άλλα 7-8 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα μπιφτέκια.
  6. Αφήνουμε στον φούρνο με μισάνοιχτη πόρτα για 5 και σερβίρουμε με τα ντοματίνια.

Ασύρτικα Στερεάς Ελλάδας ή κεφαλονίτικες Ρομπόλες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 146.

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών