Μια πρωτότυπη, πανεύκολη εκδοχή της κόκκινης αγαπημένης, για να ζεσταθούν τα… μέσα μας!

10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

  1. Καβουρδίζουμε τα φυστίκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσουμε λιπαρή ουσία, μέχρι να ροδίσουν και να μυρίσουν ψημένα, χωρίς όμως να καούν. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Βάζουμε στο μπλέντερ τα ντοματάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το τζίντζερ (ή το θυμάρι), τα φυστίκια, αλάτι (με προσοχή, αν τα φυστίκια μας είναι αλατισμένα) και πιπέρι και τα πολτοποιούμε μέχρι να λιώσουν καλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά, ανακατεύοντας πότε-πότε, μέχρι να γίνει και να δέσει ελαφρώς. Αν χρειαστεί, τη βράζουμε για μερικά λεπτά ακόμη. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ. Γαρνίρουμε με τα φυστίκια και το μυρωδικό της επιλογής μας και, αν θέλουμε, και με μια κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό σε κάθε μερίδα.
  3. Συνοδεύουμε με: φρυγανισμένο ψωμί και γραβιέρα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών