10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

  1. Καβουρδίζουμε τα φυστίκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσουμε λιπαρή ουσία, μέχρι να ροδίσουν και να μυρίσουν ψημένα, χωρίς όμως να καούν.
  2. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Βάζουμε στο μπλέντερ τα ντοματάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το τζίντζερ (ή το θυμάρι), τα φυστίκια, αλάτι (με προσοχή, αν τα φυστίκια μας είναι αλατισμένα) και πιπέρι και τα πολτοποιούμε μέχρι να λιώσουν καλά.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά, ανακατεύοντας πότε-πότε, μέχρι να γίνει και να δέσει ελαφρώς.
  5. Αν χρειαστεί, τη βράζουμε για μερικά λεπτά ακόμη.
  6. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ.
  7. Γαρνίρουμε με τα φυστίκια και το μυρωδικό της επιλογής μας και, αν θέλουμε, και με μια κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό σε κάθε μερίδα.
  8. Συνοδεύουμε με: φρυγανισμένο ψωμί και γραβιέρα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Φυστίκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών