ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβύθια λεμονάτα σε ζωμό δεντρολίβανουΡεβύθια αγιορείτικα, λεμονάτα, σε ζωμό δεντρολίβανου
20' προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 14 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα ντοματίνια

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα ρεβύθια με καραμελωμένα ντοματίνια και σύγλινο, ξεκινάμε βάζοντας τα ρεβύθια να σιγοβράσουν με τα φύλλα της δάφνης για 1-1 ½ ώρα, έως ότου μαλακώσουν καλά δίχως όμως να λιώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ᵒC στις αντιστάσεις.
  2. Πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε κατά μήκος. Τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ με το κομμένο μέρος να κοιτάει προς τον πάτο του ταψιού. Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και προσθέτουμε τα αρωματικά, το αλάτι και το πιπέρι. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
  3. Σε μία γάστρα αδειάζουμε τα ρεβύθια με λίγο από το νερό που τα έχουμε βράσει, προσθέτουμε το σύγλινο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
  4. Τέλος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ᵒC για περίπου 1 ώρα. Ανοίγουμε τη γάστρα, αδειάζουμε τα καραμελωμένα ντοματίνια και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Μυστικά

1. Τα ντοματίνια μπορούμε να τα έχουμε προετοιμάσει από την προηγούμενη μέρα, να τα φυλάξουμε στο ψυγείο και την ημέρα της παρασκευής του φαγητού τα βγάζουμε από νωρίς από το ψυγείο για να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. 2. Προσέχουμε στο αλάτισμα του φαγητού επειδή ορισμένα σύγλινα είναι αρκετά αλμυρά από την παρασκευή τους. * Ο Γιώργος Ηλιού είναι σεφ του εστιατορίου Ciboulette.

Βαθύχρωμα ελληνικά ροζέ, Σαββατιανό από βαρέλι, Ρετσίνα.

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών