Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα ο σεφ Γιώργος Ηλιού μαγειρεύει ρεβύθια με καραμελωμένα ντοματίνια και σύγλινο.

20' προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 14 ώρες και 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες

Για τα ντοματίνια

* Ο Γιώργος Ηλιού είναι σεφ του εστιατορίου Ciboulette.

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τα ρεβύθια να σιγοβράσουν με τα φύλλα της δάφνης για 1-1 ½ ώρα, έως ότου μαλακώσουν καλά δίχως όμως να λιώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ᵒC στις αντιστάσεις. Πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε κατά μήκος. Τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ με το κομμένο μέρος να κοιτάει προς τον πάτο του ταψιού. Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και προσθέτουμε τα αρωματικά, το αλάτι και το πιπέρι. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
  2. Σε μία γάστρα αδειάζουμε τα ρεβύθια με λίγο από το νερό που τα έχουμε βράσει, προσθέτουμε το σύγλινο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Τέλος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ᵒC για περίπου 1 ώρα. Ανοίγουμε τη γάστρα, αδειάζουμε τα καραμελωμένα ντοματίνια και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
  3. TIPS
  4. 1. Τα ντοματίνια μπορούμε να τα έχουμε προετοιμάσει από την προηγούμενη μέρα, να τα φυλάξουμε στο ψυγείο και την ημέρα της παρασκευής του φαγητού τα βγάζουμε από νωρίς από το ψυγείο για να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  5. 2. Προσέχουμε στο αλάτισμα του φαγητού επειδή ορισμένα σύγλινα είναι αρκετά αλμυρά από την παρασκευή τους.
  6. Στο ποτήρι μας: Βαθύχρωμα ελληνικά ροζέ, Σαββατιανό από βαρέλι, Ρετσίνα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών