ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεφτέδες με σπανάκι και μυρωδικά, παναρισμένοι σε ασπράδιΚεφτέδες με σπανάκι και μυρωδικά, παναρισμένοι σε ασπράδι
30' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: για 30 - 35 κεφτέδες

Διαδικασία

  1. Για τους πρασοκεφτέδες φούρνου με γιαούρτι ξεκινάμε και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα πράσα για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη ροδίσουν.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη.
  3. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  4. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη βάζουμε τον κιμά, τον άνηθο, το ξίδι και τα αυγά και ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 1 - 2 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε τα σοταρισμένα πράσα, μαζί με το λάδι του τηγανιού, και ζυμώνουμε ξανά για 2 λεπτά, μέχρι τα νόστιμα υγρά να απλωθούν σε όλο το μείγμα.
  6. Τέλος, ρίχνουμε το γιαούρτι, την τριμμένη γραβιέρα, τις τριμμένες κριθαροκουλούρες, την πάπρικα (αν τη χρησιμοποιήσουμε), αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε για 2 - 3 λεπτά.
  7. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, εφαρμόζοντάς την πάνω στην επιφάνεια του μείγματος, και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  9. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί.
  10. Πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε 30 - 35 σχετικά μεγάλους κεφτέδες, βάρους περίπου 40 γρ. τον καθένα και τους βάζουμε στο ταψί.
  11. Τους ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά, ενώ εσωτερικά θα είναι ψημένοι μεν, αλλά αφράτοι και ζουμεροί.
  12. Τους σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και πράσινη σαλάτα.

Στα ποτήρια μας: Ενα ροζέ κρασί µε σώµα και τανίνες από Ξινόµαυρο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 59.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών