Η ωμή ντομάτα αναδεικνύει υπέροχα τη γεύση του ψαριού ενώ τού προσδίδει έξτρα γεύση και άρωμα.

20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σάλτσα ντομάτας

Διαδικασία

  1. Σάλτσα ντομάτας: Σε ένα μπλέντερ ή μούλτι πολτοποιούμε τις ντομάτες με το σκόρδο, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Σουρώνουμε τον πολτό σε ψιλό συρμάτινο σουρωτήρι, για να απομακρύνουμε σπόρια, φλούδες και φυλλαράκια. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, για να αναμειχθούν κάπως τα υλικά, χωρίς να ομογενοποιηθούν. Κρατάμε τη σάλτσα κατά μέρος.
  2. Ψάρι: Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου. Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου και την τοποθετούμε στην ψηλότερη θέση, ακριβώς κάτω από το γκριλ. Σε χαμηλότερη θέση βάζουμε ένα ταψί με λίγο νερό, ώστε να στάζουν εκεί τα υγρά και να μη λερώσουν το φούρνο. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις φέτες ψαριού, τις βάζουμε στη σχάρα και ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν. Σερβίρουμε τις φέτες ψαριού και περιχύνουμε με όση σάλτσα ντομάτας θέλουμε.
  3. Συνοδεύουμε με: Βλίτα ή άλλα βραστά χορταρικά της εποχής.
  4. Συμβουλή: Μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό, φτιάχνοντας έτσι μια βινεγκρέτ που ταιριάζει πολύ με το ψάρι.
  5. Στο ποτήρι: Μια Σαντορίνη ευγενικά βαρελάτη.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών