25'
προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
8 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 10 ώρες και 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτάξουμε ρεβύθια με ντομάτα και τσίλι, αρχικά στραγγίζουµε τα ρεβύθια.
- Στη συνέχεια, τα βάζουµε σε µια µεγάλη κατσαρόλα µε 2 λίτρα νερό, σε δυνατή φωτιά µέχρι να πάρουν βράση.
- Αφαιρούµε τον αφρό που σχηµατίζεται στην επιφάνεια.
- Χαµηλώνουµε τη φωτιά και µαγειρεύουµε για 1-11/2 ώρα ή µέχρι να µαλακώσουν τα ρεβύθια.
- Στραγγίζουµε και κρατάµε το νερό.
- Σε ένα µπολ βάζουµε 6 κουταλιές της σούπας ρεβύθια και τις λιώνουµε µε ένα πιρούνι.
- Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνουµε το λάδι σε χαµηλή φωτιά.
- Έπειτα, σοτάρουµε το κρεµµύδι για 4-5 λεπτά ή µέχρι να χρυσίσει.
- Προσθέτουµε τον κόλιανδρο, το κύµινο, τον κουρκουµά και το γκαράµ µασάλα και µαγειρεύουµε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουµε το τζίντζερ, το τσίλι, την ντοµάτα και αλάτι και ανακατεύουµε καλά για 1-2 λεπτά.
- Ρίχνουµε τα ρεβύθια και το νερό όπου έβρασαν µαζί µε τα λιωµένα ρεβύθια.
- Αφήνουµε το φαγητό να πάρει βράση, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοµαγειρεύουµε για 5 λεπτά.
- Σερβίρουµε, τα ρεβύθια με ντομάτα και τσίλι, στην αρχή του γεύµατος ή σαν συνοδευτικό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις του Γαστρονόμου «Κουζίνες του κόσμου: Ινδία».