25' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Στραγγίζουµε τα ρεβύθια και τα βάζουµε σε µια µεγάλη κατσαρόλα µε 2 λίτρα νερό, σε δυνατή φωτιά µέχρι να πάρουν βράση. Αφαιρούµε τον αφρό που σχηµατίζεται στην επιφάνεια, χαµηλώνουµε τη φωτιά και µαγειρεύουµε για 1-11/2 ώρα ή µέχρι να µα-λακώσουν τα ρεβύθια. Στραγγίζουµε και κρατάµε το νερό.
  2. Σε ένα µπολ βάζουµε 6 κουταλιές της σούπας ρεβύθια και τις λιώνουµε µε ένα πιρούνι.
  3. Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνουµε το λάδι σε χαµηλή φωτιά και σοτάρουµε το κρεµµύδι για 4-5 λεπτά ή µέχρι να χρυσίσει. Προσθέτουµε τον κόλιανδρο, το κύµινο, τον κουρκουµά και το γκαράµ µασάλα και µαγειρεύουµε για 1 λεπτό. Προσθέτουµε το τζίντζερ, το τσίλι, την ντοµάτα και αλάτι και ανακατεύουµε καλά για 1-2 λεπτά. Ρίχνουµε τα ρεβύθια και το νερό όπου έβρασαν µαζί µε τα λιωµένα ρεβύθια. Αφήνουµε το φαγητό να πάρει βράση, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοµαγειρεύουµε για 5 λεπτά. Σερβίρουµε στην αρχή του γεύµατος ή σαν συνοδευτικό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών