ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβυθάδα καραμανλίδικη με παστουρμάΡεβυθάδα καραμανλίδικη με παστουρμά
25' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 10 ώρες και 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτάξουμε ρεβύθια με ντομάτα και τσίλι, αρχικά στραγγίζουµε τα ρεβύθια.
  2. Στη συνέχεια, τα βάζουµε σε µια µεγάλη κατσαρόλα µε 2 λίτρα νερό, σε δυνατή φωτιά µέχρι να πάρουν βράση.
  3. Αφαιρούµε τον αφρό που σχηµατίζεται στην επιφάνεια.
  4. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και µαγειρεύουµε για 1-11/2 ώρα ή µέχρι να µαλακώσουν τα ρεβύθια.
  5. Στραγγίζουµε και κρατάµε το νερό.
  6. Σε ένα µπολ βάζουµε 6 κουταλιές της σούπας ρεβύθια και τις λιώνουµε µε ένα πιρούνι.
  7. Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνουµε το λάδι σε χαµηλή φωτιά.
  8. Έπειτα, σοτάρουµε το κρεµµύδι για 4-5 λεπτά ή µέχρι να χρυσίσει.
  9. Προσθέτουµε τον κόλιανδρο, το κύµινο, τον κουρκουµά και το γκαράµ µασάλα και µαγειρεύουµε για 1 λεπτό.
  10. Προσθέτουµε το τζίντζερ, το τσίλι, την ντοµάτα και αλάτι και ανακατεύουµε καλά για 1-2 λεπτά.
  11. Ρίχνουµε τα ρεβύθια και το νερό όπου έβρασαν µαζί µε τα λιωµένα ρεβύθια.
  12. Αφήνουµε το φαγητό να πάρει βράση, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοµαγειρεύουµε για 5 λεπτά.
  13. Σερβίρουµε, τα ρεβύθια με ντομάτα και τσίλι, στην αρχή του γεύµατος ή σαν συνοδευτικό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις του Γαστρονόμου «Κουζίνες του κόσμου: Ινδία».

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών