ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάρτα κρεμμυδιού με κυδώνια και βολάκι ΆνδρουΤάρτα κρεμμυδιού με κυδώνια και βολάκι Άνδρου
15' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: για 1 ταρτιέρα διαμέτρου 26 εκ.

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη τάρτα με κιμά, μήλα και κουκουνάρια, ξεκινάμε με τη γέμιση.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα για 4-6 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  3. Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να κομματιαστεί καλά και να ροδίσει.
  4. Προσθέτουμε τα μήλα και σοτάρουμε το μείγμα για 3-4 λεπτά ακόμα, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
  5. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα του κιμά το τυρί, τον δυόσμο, το μοσχοκάρυδο, τα κουκουνάρια και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  7. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και στρώνουμε εκεί το φύλλο σφολιάτας, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Την τρυπάμε με ένα πιρούνι εδώ κι εκεί.
  8. Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  9. Ψήνουμε περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και η γέμιση.
  10. Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή ή χλιαρή.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 51.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών