Ο ορισμός του μαμαδίστικου φαγητού! Με την προσθήκη λίγου κρόκου Κοζάνης, τζίντζερ και μαντζουράνας μεταμορφώνεται σε ένα ιδιαίτερο πιάτο που θα κερδίσει μικρούς και μεγάλους.

20' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα κεφτεδάκια

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα ελαφρώς. Πλάθουμε περίπου 12-14 κεφτεδάκια. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε τα κεφτεδάκια προσεκτικά για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
  2. Αλατίζουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο, το τζίντζερ και τον κρόκο Κοζάνης. Ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά και προσθέτουμε το κρασί και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα, 250 ml νερό, αλάτι και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση. Αραδιάζουμε από πάνω τα κεφτεδάκια, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι το φαγητό να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά και να μείνει με τη σάλτσα του. Σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τη μαντζουράνα.
  3. Στο ποτήρι μας: Διαλέξτε ένα κόκκινο ξηρό κρασί της αρεσκείας σας.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών