Οι μαγείρισσες της Καλλίστης φτιάχνουν μια εύκολη πάστα που θα νοστιμίσει το δευτεριάτικο βράδυ μας.
15'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Διαδικασία
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για όση ώρα λένε οι οδηγίες στη συσκευασία τους.
- Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το καλαμπόκι 4-5 λεπτά προτού ολοκληρωθεί το μαγείρεμα των ζυμαρικών.
- Θέλουμε να μαλακώσει, αλλά να μην λιώσει.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και το καλαμπόκι, φροντίζοντας, όμως, να κρατήσουμε 1 φλιτζάνι από το υγρό μέσα στο οποίο έβρασαν.
- Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, καθαρίζουμε την πιπεριά από το κοτσάνι και τα σπόρια της στο εσωτερικό και την κόβουμε σε ψιλά καρέ.
- Τον τόνο τον κομματιάζουμε με ένα πιρούνι.
- Στην κατσαρόλα στην οποία βράσαμε τα ζυμαρικά και το καλαμπόκι, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και την πιπεριά, ίσα να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά με το καλαμπόκι και όσο από το νερό που κρατήσαμε χρειάζεται ώστε να μη στεγνώσει το μείγμα.
- Ανακατεύουμε καλά αλλά προσεχτικά, να λαδωθεί η μακαρονάδα, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον τόνο και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με: μια απλή πράσινη σαλάτα, όπως η δροσερή μαρουλοσαλάτα με πορτοκάλι.