20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4 άτομαΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε ζυμαρικά με τόνο, καλαμπόκι και μαϊντανό, αρχικά βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για όση ώρα λένε οι οδηγίες στη συσκευασία τους.
- Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το καλαμπόκι 4-5 λεπτά προτού ολοκληρωθεί το μαγείρεμα των ζυμαρικών. Θέλουμε να μαλακώσει, αλλά να μην λιώσει.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και το καλαμπόκι, φροντίζοντας, όμως, να κρατήσουμε 1 φλιτζάνι από το υγρό μέσα στο οποίο έβρασαν.
- Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια.
- Καθαρίζουμε την πιπεριά από το κοτσάνι και τα σπόρια της στο εσωτερικό και την κόβουμε σε ψιλά καρέ.
- Κομματιάζουμε, με ένα πιρούνι, τον τόνο.
- Στην κατσαρόλα στην οποία βράσαμε τα ζυμαρικά και το καλαμπόκι, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και την πιπεριά, ίσα να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά με το καλαμπόκι και όσο από το νερό που κρατήσαμε χρειάζεται ώστε να μη στεγνώσει το μείγμα.
- Ανακατεύουμε καλά αλλά προσεχτικά, να λαδωθεί η μακαρονάδα, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον τόνο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε ξανά.
- Σερβίρουμε, τα ζυμαρικά με τόνο, καλαμπόκι και μαϊντανό, και συνοδεύουμε με μια απλή πράσινη σαλάτα.