ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤαλιατέλες με τόνο, ελιές και λιαστή ντομάταΤαλιατέλες με τόνο, ελιές και λιαστή ντομάτα
20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4 άτομα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ζυμαρικά με τόνο, καλαμπόκι και μαϊντανό, αρχικά βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για όση ώρα λένε οι οδηγίες στη συσκευασία τους.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το καλαμπόκι 4-5 λεπτά προτού ολοκληρωθεί το μαγείρεμα των ζυμαρικών. Θέλουμε να μαλακώσει, αλλά να μην λιώσει.
  3. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και το καλαμπόκι, φροντίζοντας, όμως, να κρατήσουμε 1 φλιτζάνι από το υγρό μέσα στο οποίο έβρασαν.
  4. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια.
  5. Καθαρίζουμε την πιπεριά από το κοτσάνι και τα σπόρια της στο εσωτερικό και την κόβουμε σε ψιλά καρέ.
  6. Κομματιάζουμε, με ένα πιρούνι, τον τόνο.
  7. Στην κατσαρόλα στην οποία βράσαμε τα ζυμαρικά και το καλαμπόκι, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και την πιπεριά, ίσα να μαλακώσουν ελαφρώς.
  8. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά με το καλαμπόκι και όσο από το νερό που κρατήσαμε χρειάζεται ώστε να μη στεγνώσει το μείγμα.
  9. Ανακατεύουμε καλά αλλά προσεχτικά, να λαδωθεί η μακαρονάδα, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  10. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον τόνο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε ξανά.
  11. Σερβίρουμε, τα ζυμαρικά με τόνο, καλαμπόκι και μαϊντανό, και συνοδεύουμε με μια απλή πράσινη σαλάτα.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μαϊντανός

Άρθρα και Συνταγές με Τόνος

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών