ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓκρανόλα με μπανάκα, κακάο και φουντούκιαΓκρανόλα με μπανάνα, κακάο και φουντούκια

Αυτή η γκρανόλα γίνεται με τις ολόκληρες νιφάδες βρώμης και όχι με το πίτουρο ή τις συμπιεσμένες νιφάδες που συνήθως βρίσκουμε για κουάκερ. Τις ολόκληρες νιφάδες βρώμης τις βρίσκουμε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και μαγαζιά με είδη υγιεινής διατροφής. Όσο για το τραγανό μείγμα καρυδιού που θα περισσέψει, το σερβίρουμε είτε με γιαούρτι, γάλα ή φρούτα, είτε ως κραμπλ σε κρέμες και παγωτό, είτε ως διακόσμηση ή στο σερβίρισμα μιας φρουτοσαλάτας.

40' προετοιμασία
25' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 5'

Υλικά

Βάρος: για περίπου 1 κιλό

Τραγανό μείγμα με καρύδια

Γκρανόλα

Διαδικασία

Τραγανό μείγμα με καρύδια

  1. Για τη γκρανόλα με φράουλες, στο μίξερ πάγκου χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε ένα αφράτο μείγμα
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε στον κάδο το μείγμα του μπολ. Χτυπάμε για λίγο, μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μια σχετικά σφιχτή ζύμη.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα.
  4. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί.
  5. Πλάθουμε μικρές μπουκιές από τη ζύμη που ετοιμάσαμε, τις αραδιάζουμε στο ταψί και τις ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160°C.

Γκρανόλα

  1. Απλώνουμε τη βρώμη σε ένα ταψάκι και την ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  2. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα.
  3. Σε ένα ευρύχωρο βάζο που να κλείνει καλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά: τις ψημένες μπουκιές, τη βρώμη, την κουβερτούρα, τα ξερά φρούτα και την κανέλα. Διατηρούμε σε μέρος ξηρό και δροσερό.
  4. Υπολογίζουμε περίπου 100 γρ. από την γκρανόλα για κάθε μερίδα.
  5. Σερβίρουμε τη γκρανόλα με ξερά φρούτα, γιαούρτι ή γάλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Φράουλα

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών