ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣάντουιτς με ντομάτα και ανεβατό ΓρεβενώνΣάντουιτς με ντομάτα και ανεβατό Γρεβενών
5' προετοιμασία
5' ψήσιμο
Σύνολο: 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για την πίτσα γκρέκα, με πελτέ, φέτα και ρίγανη, αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Αλείφουμε 4 μεσαίες αραβικές πίτες με 300 γρ. γαλοτύρι ή κατίκι.
  3. Στραγγίζουμε 60 γρ. λιαστές ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  4. Ανακατεύουμε με 60 γρ. ελιές Καλαμών σε ροδέλες και μοιράζουμε το μείγμα στις πίτες.
  5. Πασπαλίζουμε με λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης (ή λίγη ξερή) και τρίβουμε πιπέρι (προτιμότερο πράσινο).
  6. Διπλώνουμε τις πίτες στα δύο (σαν μισοφέγγαρα) και ψήνουμε για 4 - 5 λεπτά, ίσα να ζεσταθεί και να λιώσει λίγο το τυρί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 119.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών