ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαρίδες κρασάτεςΓαρίδες κρασάτες στον ταβά από τη Σμύρνη

Συνήθως, τις γαρίδες malai curry τις φτιάχνουν με τις μεγάλες ινδικές γαρίδες, γνωστές ως tiger prawns.

20' προετοιμασία
17' μαγείρεμα
10' αναμονή
Σύνολο: 47'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις γαρίδες malai curry, πρώτα πασπαλίζουμε τις γαρίδες με λίγη αφρίνα και τον κουρκουμά και τις βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο να νοστιμίσουν.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες 1-2 λεπτά, ίσα ίσα να αλλάξουν χρώμα.
  3. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
  4. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι, την κανέλα, το κάρδαμο και τις δάφνες και σοτάρουμε για περίπου 2-3 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το κύμινο και το τσίλι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
  6. Ρίχνουμε το γάλα καρύδας, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  7. Σε μπολ ανακατεύουμε το ghee με το γιαούρτι και αδειάζουμε στη σάλτσα.
  8. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και τις γαρίδες μαζί με τα ζουμάκια τους. Ανακατεύουμε απαλά για 1 λεπτό, ώστε να αναμειχθούν καλά με τη σάλτσα και να ζεσταθούν, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  9. Πασπαλίζουμε με τα αρωματικά και σερβίρουμε τις γαρίδες malai curry.

Μυστικά

* Ghee: Το ινδικό βούτυρο κλαριφιέ από γάλα αγελάδας ή και νεροβούβαλου. Αρωματικό, γευστικό και με την ιδιότητα να θερμαίνεται σε υψηλές θερμοκρασίες, χωρίς να μαυρίζει και να καίγεται.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Θαλασσινά

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδα

Άρθρα και Συνταγές με Τροπικά φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών