ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚολοκυθόσουπα με πιπερόριζα και κανέλαΚολοκυθόσουπα με πιπερόριζα και κανέλα
20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τη σούπα λαχανικών με κάρι ξεκινάμε και σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και βάζουμε τα πράσα.
  2. Αλατίζουμε και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  3. Προσθέτουμε το ζεστό νερό και την πατάτα.
  4. Βράζουμε για 10 λεπτά και ρίχνουμε το μπρόκολο, το τζίντζερ και αλατοπίπερο.
  5. Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά ακόμα ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  6. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε δόσεις στον πολυκόφτη.
  7. Πολτοποιούμε το μείγμα μέχρι να γίνει κρέμα, το μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
  8. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  9. Πασπαλίζουμε με το κάρι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 178.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών