Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιήθηκαν τα ακόλουθα σκεύη και εργαλεία:

Severin Μίξερ Xειρός Λευκό-Μαύρο 400W

Paderno Σπάτουλα/Μαρίζα 26cm

Patisse Φόρμα Λυόμενη Στρογγυλή Αντικολλητική Μαύρη Classique 22cm
40' προετοιμασία
45' ψήσιμο
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 25'

Υλικά

Μερίδες: 10

Για τη βασιλόπιτα

Για το γλάσο

Για τη διακόσμηση

Διαδικασία

Βασιλόπιτα

  1. Αποβραδίς μουλιάζουμε τις σταφίδες και τα κράνμπερι στον χυμό πορτοκαλιού.
  2. Την επόμενη μέρα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το μαλακό βούτυρο, το μέλι, το ξύσμα και τους κρόκους.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα αλεσμένα μπισκότα και ανακατεύουμε.
  4. Στραγγίζουμε τις σταφίδες και τα κράνμπερι και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας.
  5. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια αφράτη μαρέγκα (θα πρέπει να δημιουργούνται κορυφές, όταν ανασηκώνουμε τα χτυπητήρια του μίξερ).
  6. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα σε δύο δόσεις ανακατεύοντας καλά με μια μαρίζ.
  7. Ρίχνουμε το μείγμα της βασιλόπιτας σε μια αντικολλητική λυόμενη φόρμα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40-45 λεπτά.
  9. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Γλάσο

  1. Ανακατεύουμε τα υλικά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο γλάσο (αν είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο χυμό, ενώ αν παραείναι αραιό βάζουμε λίγη άχνη).
  2. Περιχύνουμε την επιφάνεια της βασιλόπιτας, αφού κρυώσει καλά.

Διακόσμηση

  1. Στολίζουμε με τα κλαράκια δεντρολίβανου και τα κράνμπερι ή τα φραγκοστάφυλα.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κράνμπερι

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών