ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεφτεδάκια με αρνίσιο και μοσχαρίσιο κιμά, ντομάτα και μελιτζάναΚεφτεδάκια με αρνίσιο και μοσχαρίσιο κιμά, ντομάτα και μελιτζάνα
40' προετοιμασία
30' τηγάνισμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 10'

Υλικά

Τεμάχια: για περίπου 40 κεφτεδάκια

Για τα κεφτεδάκια

Για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Κεφτεδάκια

  1. Για να φτιάξουμε τους κεφτέδες με φρέσκα κρεμμυδάκια και μυρόχορτα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τα 100 ml ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια για 3 -4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τον κιμά, τα σοταρισμένα κρεμμύδια μαζί με το λάδι τους,τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, το σκόρδο, το καλά στυμμένο ψωμί, τον πελτέ, τα αυγά, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη, το δυόσμο, περίπου 1 κουτ. γλυκού αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, εφαρμόζοντάς την πάνω στην επιφάνεια του μείγματος, και το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο, να σφίξει.

Τηγάνισμα

  1. Πλάθουμε περίπου 40 κεφτέδες, βάρους περίπου 30 γρ. ο καθένας, και τους βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα ή σε ένα ταψάκι. Σε ένα ρηχό πιάτο βάζουμε αρκετό αλεύρι.
  2. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  3. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες έναν-έναν και τους ρίχνουμε στο καυτό λάδι, σε μικρές δόσεις. Οι κεφτέδες θα «κολυμπάνε» στο λάδι και έτσι το τηγάνισμα θα διαρκέσει λιγότερα λεπτά (περίπου 4).
  4. Τους αναποδογυρίζουμε τακτικά με ένα κουτάλι μέσα στο λάδι, για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  5. Στραγγίζουμε κάθε δόση σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών