30'
προετοιμασία
15' τηγάνισμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Τεμάχια: 40Για τα κεφτεδάκια
Για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τους κεφτέδες, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Αδειάζουμε (μαζί με το λάδι) σε βαθύ μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο το αλεύρι. Πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλούς κεφτέδες, περίπου 30 - 35 γρ. τον καθένα, και τους αλευρώνουμε. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
- Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τους κεφτέδες (σε δόσεις), περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Δεν υπερβαίνουμε το χρόνο, για να μη στεγνώσουν.
- Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
Σάλτσα
- Χτυπάμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη που διαθέτουμε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
- Αδειάζουμε σε μπολ και σερβίρουμε μαζί με τα κεφτεδάκια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.