15'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: για 1 ταρτιέρα διαμέτρου περίπου 28 εκ.Διαδικασία
- Για την τάρτα με μαστέλο και ξύσμα μανταρινιού, αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Λαδώνουμε ελαφρώς την ταρτιέρα, στρώνουμε τη ζύμη καλύπτοντας πυθμένα και τοιχώματα, και την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, ώστε να φουσκώσει ομοιόμορφα στο ψήσιμο.
- Την προψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (περίπου 15 λεπτά).
- Παράλληλα, σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά της τάρτας και τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο και τη γεμίζουμε με το μείγμα των τυριών.
- Τη στρώνουμε ομοιόμορφα με τη ράχη ενός κουταλιού και την ψήνουμε για περίπου άλλα 30 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει στην επιφάνεια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 92.