ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜάφιν σιροπιαστά με αχλάδι και βανίλιαΜάφιν σιροπιαστά με αχλάδι και βανίλια
30' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Τεμάχια: 6 - 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το σουφλέ βανίλια, σχίζουμε το κλωναράκι της βανίλιας κατά μήκος στη μέση. Γδέρνουμε το κλωναράκι είτε με τη λάμα του μαχαιριού είτε με ένα κουτάλι για να μαζέψουμε τα σποράκια του.
  2. Ρίχνουμε, τα σποράκια βανίλιας, σε μια κατσαρόλα μαζί με το γάλα και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  3. Παράλληλα, βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
  4. Όταν το γάλα πάρει μία βράση, αδειάζουμε το 1/3 μέσα στο αλεύρι και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη για να μη δημιουργηθούν σβόλοι.
  5. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα και βράζουμε το μείγμα για 10 δευτερόλεπτα.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
  7. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, για περίπου 30 λεπτά.
  8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
  9. Βουτυρώνουμε 6-8 ειδικά φορμάκια για σουφλέ και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
  10. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.
  11. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο πρώτο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ).
  12. Μοιράζουμε, το μείγμα βανίλιας, στα φορμάκια και ψήνουμε για 8-9 λεπτά.

Μυστικά

Μπορούμε να σερβίρουμε το αρωματικό αυτό σουφλέ περιχυμένο με λίγη σοκολάτα λιωμένη ή κάποια φρουτένια σάλτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, τεύχος 48.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών