Ανοιξιάτικο, ελαφρύ, αρωματικό επιδόρπιο: φρέσκα τυριά και θυμαρίσιο μέλι με ζεστά τραγανά τρίγωνα ζύμης. Τα τυριά που προτείνει η σεφ είναι ενδεικτικά – μπορούμε να επιλέξουμε όποιο φρέσκο μαλακό τυρί μάς αρέσει ή, αν βρισκόμαστε στην επαρχία, να διαλέξουμε κάποιο από τα φρέσκα τυριά της περιοχής.
15'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 30'
Υλικά
Τεμάχια: 18 τρίγωναΓια τη γέμιση
Για τα τρίγωνα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τραγανά τρίγωνα από φύλλα κρούστας με σουσάμι, φρέσκια μυζήθρα, ξινοτύρι και μέλι, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
- Στη συνέχεια, στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ρηχό ταψί.
- Ανακατεύουμε το σουσάμι με την άχνη.
- Αλείφουμε εσωτερικά με βούτυρο κάθε φύλλο και το κόβουμε σε 6 λωρίδες κατά μήκος.
- Πασπαλίζουμε με το μείγμα σουσαμιού κάθε λωρίδα σε όλο το μήκος της και διπλώνουμε σε τρίγωνα.
- Βουτυρώνουμε τα τρίγωνα και ψεκάζουμε με λίγο νερό.
- Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε από το ταψί και τα απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας, να φύγει το περιττό λίπος.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το μέλι, σε άλλο τη μυζήθρα και σε άλλο το ξινοτύρι.
- Βουτάμε κάθε τρίγωνο στο μέλι και συνοδεύουμε με τα τυριά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 132.