ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝτιπ με αρακάΝτιπ με αρακά
5' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πουρέ καβουρδισμένου αρακά, με ουίσκι, ρίγανη και μουστάρδα, αρχικά βάζουμε μια ευρύχωρη κατσαρόλα σε πολύ δυνατή φωτιά, να κάψει καλά, χωρίς λάδι. Πρέπει σχεδόν να καπνίσει.
  2. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρεμμύδι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά, να ροδίσει κατά τόπους το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτουμε τον αρακά και το λάδι και συνεχίζουμε το καβούρδισμα μέχρι να στεγνώσει ο αρακάς και να καψαλιστεί ελαφρώς. Χρειάζεται προσοχή, γιατί η κατσαρόλα θα βγάζει αρκετό αχνό.
  4. Σβήνουμε με το ουίσκι και ανακατεύουμε ώστε τυχόν καμένα υπολείμματα να διαλυθούν γρήγορα στο λιγοστό υγρό και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
  5. Μετά προσθέτουμε βραστό νερό, τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά.
  6. Μόλις κοχλάσει καλά το υγρό, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και σχεδόν να εξατμιστούν τα υγρά - πρέπει να μείνουν ελάχιστα για να μη γίνει πολύ σφιχτός ο αρακάς.
  7. Αφαιρούμε τις δάφνες και πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με το ραβδομπλέντερ ή στον κάδο του μπλέντερ ή του μούλτι, μέχρι να προκύψει ένα λείο μείγμα - δεν πειράζει να μείνουν και μερικά κομματάκια.
  8. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
  9. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  10. Σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό ή χλιαρό και, αν θέλουμε, γαρνίρουμε με καβουρδισμένα κουκουνάρια.
  11. Συνοδεύουμε, τον πουρέ καβουρδισμένου αρακά, με ουίσκι, ρίγανη και μουστάρδα, με τέλεια ψητά μπριζολάκια ή κοτόπουλο. Εναλλακτικά, τον σερβίρουμε με λίγα κυβάκια από προσούτο (που έχουμε αγοράσει σε ενιαίο κομμάτι).

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ουίσκι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών