ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡυζοσαλάτα με γαρίδες, ντοματίνια και μυρωδικάΡυζοσαλάτα με γαρίδες, ντοματίνια και μυρωδικά
10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την ρυζοσαλάτα με τόνο, καλαμπόκι και ντοματίνια βράζουμε το ρύζι σε άφθονο αλατισμένο νερό με το δαφνόφυλλο, για όση ώρα ορίζουν οι οδηγίες της συσκευασίας του.
  2. Το σουρώνουμε, το ξεπλένουμε με λίγο κρύο νερό να κρυώσει και το αφήνουμε στην άκρη να στραγγίξει καλά.
  3. Παράλληλα, σε μιαν άλλη κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό το καλαμπόκι για 8-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
  4. To σουρώνουμε.
  5. Βάζουμε σε ένα μπολ το ρύζι, το καλαμπόκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και αλατοπίπερο.
  6. Ανακατεύουμε πολύ καλά με δύο κουτάλια και στο τέλος προσθέτουμε τον τόνο κομματιασμένο με τα χέρια, τα ραπανάκια και τα αγγουράκια τουρσί (αν θέλουμε).
  7. Ανακατεύουμε άλλη μια φορά, τρίβουμε λίγο πιπέρι και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Τόνος

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών