ΕΞΟΔΟΣ

Παγκράτι: 5 νέα στέκια στην πιο ζωντανή γειτονιά του κέντρου

Κοκτέιλ, σάντουιτς, brunch ή γλυκό; Κάνουμε βόλτα στα νέα μαγαζιά του Παγκρατίου και δοκιμάζουμε απ’ όλα.

09.09.2022
Παγκράτι: 5 νέα στέκια στην πιο ζωντανή γειτονιά του κέντρου

Για σάντουιτς στο Borghese

Φωτογραφία: Ασπασία Κουλύρα

Φωτογραφία: Ασπασία Κουλύρα

Φωτογραφία: Ασπασία Κουλύρα

Το καινούργιο σαντουιτσάδικο (και μίνι ντελικατέσεν και σπριτσερία) είναι μια καλή στάση για πρωινό στο χέρι. Σε δυο φέτες ωραίου, προζυμένιου ψωμιού κλείνει ποιοτικά τυριά και αλλαντικά -κυρίως ιταλικής προέλευσης- από porchetta και προσούτο San Daniele μέχρι μπολονέζικη μορταδέλα με φυστίκι. Στον κατάλογο θα βρείτε περίπου είκοσι διαφορετικούς συνδυασμούς όπως το πικάντικο BLT με πανσέτα, ρέλις από ντομάτα και τσίλι ή εκείνο με το κατσικίσιο τυρί, κομποτέ πράσινου μήλου και φιλέ αμυγδάλου. Αγαπημένη επιλογή αυτή την εποχή το σάντουιτς με γλυκιά, κρεμώδη γκοργκοντζόλα, φρέσκα σύκα, ρόκα και πικάντικο σαλάμι. Πίκλες, σάλτσες, μαρμελάδες και λοιπά νοστιμευτικά φτιάχνονται στην κουζίνα του Borghese. Στα τραπέζια του πεζοδρομίου μπορείτε να ξαποστάσετε, να φάτε ή να δροσιστείτε με ένα spritz. Για το σπίτι μπορείτε να ψωνίσετε τα τυριά και τα αλλαντικά που χρησιμοποιούν για τα σάντουιτς, όπως και επιλεγμένα ζυμαρικά, σάλτσες, μπισκότα και σνακ ιταλικής παραγωγής.

Αρχελάου 19, Παγκράτι, Τ/210-72.50.511

Στο Blind Spot για καφέ και brunch

Κουρείο πάνω, μπραντσάδικο κάτω. Το Blind Spot που άνοιξε πριν λίγες εβδομάδες ψηλά στην Ευφράνορος συνδυάζει αυτές τις δύο ετερόκλητες λειτουργίες σε έναν ωραίο, φωτεινό χώρο με φυτά και μεγάλα ξύλινα τραπέζια. Ο καφές που σερβίρουν έρχεται από τους Έλληνες roasters της Area 51 ενώ το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αφράτα cinnamon rolls, scrambled eggs και τυρί mimolette πάνω σε ψωμί dinkel, sando (σάντουιτς) με προσούτο, παρμεζάνα και τσάτνεϊ αχλάδι αλλά και σαλάτες-γεύματα.

Ευφράνορος 22, Παγκράτι, Τ/213-04.62.411

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣIl Capitano: Εδώ το πανηγυριώτικο (η γίδα βραστή) ταιριάζει με αφρώδεςIl Capitano: Εδώ το πανηγυριώτικο (η γίδα βραστή) ταιριάζει με αφρώδες

Γλυκό και ζυμαρένια σνακ στο Φίλινγκς

Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα

Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα

Οι φανατικοί της lemon pie ας περάσουν μια βόλτα από το ζαχαροπλαστείο του Αλέξανδρου Κόνιαρη. Την φτιάχνει με μια λεπτή, εύθραυστη τάρτα και την γεμίζει με custard λεμονιού αναμεμειγμένη με ξινούτσικο πρόβειο γιαούρτι. Δεν είναι όμως μόνο αυτή. Η ελαφριά μηλόπιτα-μιλφέιγ, ο μπαμπάς με ρούμι σε σχήμα μαργαρίτας, το choux με κρέμα φυστικιού και βερίκοκο είναι μερικά ακόμα από τα ωραία που βρίσκουμε στη βιτρίνα του Φίλινγκς. Δώστε βάση και στο καρότσι με τα φουρνιστά: από μαντλέν, αφράτα cinnamon buns και financier μέχρι μπισκότα και ρολά με μπέικον και σιρόπι σφενδάμου ή με μορταδέλα και πέστο φιστικιού.

Πύρρωνος 23, Παγκράτι, Αθήνα, Τ/210-75.64.760

 

Απεριτίφ: Το απόγευμα είναι για spritz

Κλασικά spritz αλλά και πιο ασυνήθιστες εκδοχές τους σαν το Hugo με λικέρ αφροξυλιάς, προσέκο και σόδα, το Spritz al caffe με λικέρ καφέ, λικέρ κερασιού και τόνικ ή το αρωματικό Mediterraneo με λικέρ μαστίχας, κουμκουάτ και περγαμόντου, σερβίρονται στο πεζοδρόμιο του Απεριτίφ, κάτω από έναν μεγάλο πλάτανο που κρατάει σκιά. Για τσιμπολόγημα η spritzeria προσφέρει μπουκίτσες με απλούς συνδυασμούς ποιοτικών υλικών, όπως ψωμί από το Τρομερό Παιδί με ανθότυρο Μήλου, μορταδέλα και κάπαρη γιαχνί.

Δικαιάρχου 57Α, Παγκράτι, Τ/ 210-75.25.398

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεσιτάλ στο Μετς: Μάς συστήθηκε ως εστιατόριο γλυκού και τρέξαμε να δοκιμάσουμεΡεσιτάλ στο Μετς: Μάς συστήθηκε ως εστιατόριο γλυκού και τρέξαμε να δοκιμάσουμε

Κοκτέιλ με καλλιτεχνικές ανησυχίες στο Abstract

Τι σχέση έχει το abstract κίνημα με τα κοκτέιλ που πίνουμε το βράδυ στο Παγκράτι; Στο ομώνυμο μπαρ θα βρείτε μια πιτσιλωτή Μαργαρίτα που παραπέμπει στα έργα του Πόλοκ, ένα Sour εμπνευσμένο από τον Μοντριάν και ένα Daiquiri που εκτός από φράουλα, λευκό πιπέρι, λάιμ και μέντα έχει εντυπωσιακή εμφάνιση που θυμίζει την τεχνική του marbling. Πολλές μαγειρικές παρασκευές και ώρες προετοιμασίας κρύβονται πίσω απ’ όσα ετοιμάζει ο head bartender Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος. Δοκιμάστε και το Ζόμπι που σερβίρεται πάνω σε ένα βουνό από shaved ice. Τα φωτογενή κοκτέιλ θα τα δοκιμάσετε στον μέσα χώρο, κάτω από νέον φώτα ή στον χαριτωμένο πεζόδρομο στο πλάι του μαγαζιού.

Αρκτίνου 10, Παγκράτι, T/6941-611.619

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣTo Λοκάλι έχει κάτι για όλους, ξένους και ντόπιουςTo Λοκάλι έχει κάτι για όλους, ξένους και ντόπιους

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Κοκτέιλ

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Street food

Καφέ

Μπαρ

Ζαχαροπλαστεία

Αθήνα

Παγκράτι

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών