Τα καλοκαιρινά απογεύματα -ειδικά τις μέρες του καύσωνα- το μόνο που θέλουμε είναι να χαλαρώνουμε, που όρεξη για πολύωρες μαγειρικές. Υπάρχουν τρόποι να φτιάξουμε να φάμε χωρίς να χρειάζεται να ανάψουμε το μάτι της κουζίνας ή τον φούρνο. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα φρέσκα εποχικά υλικά και να δημιουργήσουμε ελαφριά πιάτα γεμάτα φρεσκάδα και γεύση. Η ντομάτα, τα φασολάκια, το αγγούρι, το λεμόνι ακόμη και το καρπούζι, το πεπόνι και τα σύκα μπορούν εύκολα να γίνουν η βάση για υπέροχα καλοκαιρινά γεύματα. Χρησιμοποιείστε θαλασσινό αλάτι, παρθένο ελαιόλαδο και φρέσκα μυρωδικά όπως ο βασιλικός ή ο μαϊντανός για να δώσετε νοστιμιά στα πιάτα σας. Οι σαλάτες με χρώματα και αρώματα του καλοκαιριού, οι μαρινάδες που θα αναδείξουν τη φρεσκάδα γεύσεις των υλικών σας και οι δροσερές σούπες είναι ιδανικές προτάσεις.