Η ιδέα του γκουρμέ! Σύκα, σαλατικά και αυγοτάραχο, γη και θάλασσα δηλαδή, σε ένα άκρως ιντριγκαδόρικο μπλέξιμο. Τα εύσημα στη σεφ μας.

20' προετοιμασία
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τα σαλατικά, το κρεμμυδάκι, τις ελιές, το ξύσμα λεμονιού και το ελαιόλαδο.
  2. Αλατίζουμε ελαφρώς και ανακατεύουμε.
  3. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα σύκα με τη μαντζουράνα, το πετιμέζι, τις φέτες αυγοτάραχου και τις φετούλες λεμονιού.
  4. Βάζουμε όση πρασινάδα θέλουμε στο πιάτο μας και από πάνω ή δίπλα όση από τη συκοσαλάτα επιθυμούμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών