Μαγειρεύουμε σπιτικά, επιλέγουμε εποχικές πρώτες ύλες, ψωνίζουμε με πρόγραμμα ώστε να μην υπερβάλλουμε και να μην πετάμε τίποτα. Σε αυτό το πνεύμα, ετοιμάσαμε το εβδομαδιαίο μας συνταγολόγιο, από Δευτέρα έως Κυριακή.  Το ανεβάζουμε την Παρασκευή ώστε να έχετε όλον τον χρόνο να προμηθευτείτε τα υλικά σας, μια που το Σάββατο είναι η ημέρα που κάνουμε οι πιο πολλοί τα ψώνια μας. Ισορροπημένο, περιέχει τις βασικές ομάδες τροφίμων και είναι σύμφωνο με τις επιταγές των διατροφολόγων αλλά και με την παράδοση και τις συνήθειες του ελληνικού νοικοκυριού. Μια φορά την εβδομάδα λοιπόν κόκκινο κρέας, 1 – 2 φορές πουλερικά, 2 – 3 λαχανικά και όσπρια και 1 – 2 φορές ψάρια και θαλασσινά. Ελπίζουμε να τα καταφέραμε και να γίνει ο εβδομαδιαίος οδηγός σας.

Δευτέρα: Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Φωτογραφία: Digital Minds

Ξεκινάμε την εβδομάδα με ένα λιχούδικο, κλασικό πιάτο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Xταπόδι σιγομαγειρεμένο με πελτέ ντομάτας, μπαχάρι και πάπρικα και το μακαρονάκι μπλουμ στη σάλτσα για να απορροφήσει όλη τη νοστιμιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤραχανάς: 21 συνταγές για την παραδοσιακή σούπα που μας μεγάλωσεΤραχανάς: 21 συνταγές για την παραδοσιακή σούπα που μας μεγάλωσε

Τρίτη: Κοτόσουπα με ρύζι, αυγολέμονο

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης

Η σούπα βάλσαμο με κοτόπουλο, ρύζι και το πιο βελούδινο κρεμώδες αυγολέμονο. Ετοιμάστε την, γιατί οι  μετεωρολόγοι προβλέπουν κρύο για την Τρίτη.

Τετάρτη: «Πρασόρυζο» κοκκινιστό με τραχανά

«Πρασόρυζο» κοκκινιστό με τραχανά
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Ξεφεύγουμε λίγο από τα συνηθισμένα και ετοιμάζουμε, εύκολα και γρήγορα, ένα έξοχο λαδερό με πράσα, τραχανά αντί για ρύζι και μπόλικο μυρωδάτο άνηθο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣπετσιώτα, κακαβιά, πλακί: Οι 12 πιο κλασικές ελληνικές συνταγές με ψάριΣπετσιώτα, κακαβιά, πλακί: Οι 12 πιο κλασικές ελληνικές συνταγές με ψάρι

Πέμπτη: Κοτόπουλο με γλυκοπατάτες στην κατσαρόλα

Κοτόπουλο με γλυκοπατάτες στην κατσαρόλα

Ένα νόστιμο «φαγάκι», όπως το αποκαλούσε η αείμνηστη Εύη Βουτσινά, με μπουτάκια κοτόπουλου, μελωμένες γλυκοπατάτες, καρυκευμένο με κανέλα, μοσχοκάρυδο και κακουλέ.

Παρασκευή: Φακές με μανιτάρια, πελτέ και πάπρικα

Φακές με μανιτάρια, πελτέ και πάπρικα
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Μια αχνιστή σούπα φακής για την ημέρα που παραδοσιακά ετοιμάζουμε όσπρια – αλλά με το κατιτίς της. Μανιτάρια, δεντρολίβανο και πάπρικα για μοναδικό άρωμα και γεύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣοκολατόπιτα αγάπη μου! 12 συνταγές για να πάθετε έρωταΣοκολατόπιτα αγάπη μου! 12 συνταγές για να πάθετε έρωτα

Σάββατο: Ψάρι μαγειρευτό με κουρκουμά, πάπρικα και σαφράν

Ψάρι μαγειρευτό με κουρκουμά, πάπρικα και σαφράν
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Μα τι ψάρι είναι αυτό! Το προμηθευόμαστε σε φιλέτο, φρέσκο ή κατεψυγμένο και το μαγειρεύουμε σε κρασάτη, αρωματική σάλτσα με μπαχαρικά, μέσα σε μόνο 20 λεπτά. Μια τηγανιά πατάτες ή ένα αφράτο ρύζι το συνοδεύουν ιδανικά.

Κυριακή: Γιουβέτσι με σπαλομίτα και μπόλικα μπαχαρικά

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης

Το κλασικό κυριακάτικο γιουβέτσι με το χοντρό κριθαράκι και το μοσχαράκι γίνεται ακόμα πιο περιποιημένο και γιορτινό με λίγο τζίντζερ, αστεροειδή γλυκάνισο και ελάχιστη φυσική βανίλια.

 

Δείτε εδώ 7 συνταγές, μια για κάθε μέρα:

Άρθρα και Συνταγές με Γλυκοπατάτα

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές με Τραχανάς

Άρθρα και Συνταγές με Φακές

Άρθρα και Συνταγές με Χταπόδι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών