ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤυρένια ΦολεγάνδρουΤυρένια Φολεγάνδρου
40' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Τεμάχια: 15

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Γέμιση

  1. Για να φτιάξουμε τις ανοιχτές τυρόπιτες Κύθνου ξεκινάμε με τη γέμιση και σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Φύλλο

  1. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα εύπλαστο ζυμάρι.
  2. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 15 κομμάτια και πλάθουμε σε μπαλάκια. Ανοίγουμε το καθένα σε δισκάκι διαμέτρου 10 εκ.
  3. Βάζουμε 1 κουτ. γλυκού από τη γέμιση στο κέντρο και την απλώνουμε ελαφρώς με τη ράχη του κουταλιού. Γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα φτιάχνοντας ένα στεφάνι περιφερειακά, αφήνοντας όμως το κέντρο της γέμισης ξεσκέπαστο. Τσιμπάμε με τα δάχτυλά μας γύρω γύρω τη ζύμη.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου.
  5. Αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια στο ταψί, αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών