Οι arepas (αρέπας) είναι το παραδοσιακό συνοδευτικό του carne asada, όπως η δική μας πίτα για το σουβλάκι. Για τους Κολομβιανούς είναι επίσης ό,τι το ψωμί για εμάς: τις καταναλώνουν πρωί, μεσημέρι βράδυ, με το φαγητό ή σαν σνακ, αλμυρό ή γλυκό. Οι arepas δεν είναι σαν τις μεξικάνικες τορτίγιας: είναι πιο μικρές, πιο αφράτες και περιέχουν τυρί στο βασικό μείγμα. Το κύριο υλικό τους είναι το πλιγούρι καλαμποκιού. Είναι ωστόσο υλικό ιδιαίτερα σπάνιο στη χώρα μας, γι’ αυτό το αντικαθιστούμε με την ίδια ποσότητα πολέντας, την οποία βράζουμε τον μισό χρόνο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία της, τη στραγγίζουμε και, όταν κρυώσει και σφίξει, την ενώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
