ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤυροκαυτερή κυκλαδίτικηΤυροκαυτερή κυκλαδίτικη
15' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το χειροποίητο γαλοτύρι με κάστανα και μήλα ψητά, ξεκινάμε ψήνοντας τις φέτες του μήλου σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές.
  2. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι τα τυριά, ώστε να ενωθούν κάπως χωρίς να λιώσουν εντελώς. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε να σχηματιστεί μια κρέμα (δεν χρειάζεται να είναι λεία). Ρίχνουμε τα θρυμματισμένα κάστανα και ανακατεύουμε.
  3. Σερβίρουμε σε μπολ το γαλοτύρι και τοποθετούμε περιμετρικά τα ψημένα μήλα, ώστε να μπορεί ο καθένας να συνδυάζει μπουκιές μήλου και γαλοτυριού μαζί. Αν θέλουμε, στολίζουμε με μερικές σταφίδες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών