Διαδικασία
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξανθύνει.
- Προσθέτουμε το χταπόδι, ανακατεύουμε μερικές φορές μέχρι να αλλάξει χρώμα και στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από αλάτι.
- Μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για 30 λεπτά. Δεν χρειάζονται υγρά, το χταπόδι θα μαγειρευτεί στα υγρά που θα βγάλει.
- Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε λίγο ακόμα τη φωτιά και μαγειρεύουμε ακόμα 30-40 λεπτά, προσέχοντας να μη σωθούν τα υγρά και κολλήσει το φαγητό. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε ελάχιστο νεράκι.
- Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά, το δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 190.