20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Λιώνουµε σε πολύ χαµηλή φωτιά το βούτυρο σε µια κατσαρόλα. Προσθέτουµε τις φέτες κρεµµυδιού και σοτάρουµε, ανακατεύοντας ανά διαστήµατα, για 20-25 λεπτά ή µέχρι το κρεµµύδι να ροδίσει και να αρχίσει να καραµελώνει. Προσθέτουµε το σκόρδο και το αλεύρι και ανακατεύουµε συνεχώς για 2 λεπτά.
  2. Ρίχνουµε εναλλάξ τον ζωµό και το κρασί, συνεχίζοντας το ανακάτεµα, και αφήνουµε τη σάλτσα να πάρει βράση. Προσθέτουµε τη δάφνη και το θυµάρι, και αλατοπιπερώνουµε. Σκεπάζουµε το σκεύος και σιγοβράζουµε για 25 λεπτά. Αφαιρούµε τη δάφνη και το θυµάρι και ελέγχουµε το αλάτι.
  3. Προθερµαίνουµε το γκριλ. Φρυγανίζουµε τις φέτες της µπαγκέτας, τις µοιράζουµε σε έξι ζεστά βαθιά πυρίµαχα µπολ και ρίχνουµε τη σούπα. Πασπαλίζουµε µε το τυρί και βάζουµε τα µπολ στο γκριλ (επάνω αντίσταση) µέχρι να λιώσει το τυρί και να χρυσίσει ελαφρώς. Σερβίρουµε αµέσως.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών