Για να φτιάξουμε γκρατιναρισμένη κρεμμυδόσουπα αρχικά λιώνουµε, σε μια κατσαρόλα και σε πολύ χαµηλή φωτιά, το βούτυρο.
Προσθέτουµε τις φέτες κρεµµυδιού και σοτάρουµε, ανακατεύοντας ανά διαστήµατα, για 20-25 λεπτά ή µέχρι το κρεµµύδι να ροδίσει και να αρχίσει να καραµελώνει.
Προσθέτουµε το σκόρδο και το αλεύρι και ανακατεύουµε συνεχώς για 2 λεπτά.
Ρίχνουµε εναλλάξ τον ζωµό και το κρασί, συνεχίζοντας το ανακάτεµα, και αφήνουµε τη σάλτσα να πάρει βράση.
Προσθέτουµε τη δάφνη και το θυµάρι, και αλατοπιπερώνουµε.
Σκεπάζουµε το σκεύος και σιγοβράζουµε για 25 λεπτά.
Αφαιρούµε τη δάφνη και το θυµάρι και ελέγχουµε το αλάτι.
Προθερµαίνουµε το γκριλ.
Φρυγανίζουµε τις φέτες της µπαγκέτας.
Στη συνέχεια, τις µοιράζουµε σε έξι ζεστά βαθιά πυρίµαχα µπολ και ρίχνουµε τη σούπα.
Πασπαλίζουµε µε το τυρί και βάζουµε τα µπολ στο γκριλ (επάνω αντίσταση) µέχρι να λιώσει το τυρί και να χρυσίσει ελαφρώς.
Σερβίρουµε, την γκρατιναρισμένη κρεμμυδόσουπα, αµέσως.