15'
προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε γκρατιναρισμένη κρεμμυδόσουπα αρχικά λιώνουµε, σε μια κατσαρόλα και σε πολύ χαµηλή φωτιά, το βούτυρο.
- Προσθέτουµε τις φέτες κρεµµυδιού και σοτάρουµε, ανακατεύοντας ανά διαστήµατα, για 20-25 λεπτά ή µέχρι το κρεµµύδι να ροδίσει και να αρχίσει να καραµελώνει.
- Προσθέτουµε το σκόρδο και το αλεύρι και ανακατεύουµε συνεχώς για 2 λεπτά.
- Ρίχνουµε εναλλάξ τον ζωµό και το κρασί, συνεχίζοντας το ανακάτεµα, και αφήνουµε τη σάλτσα να πάρει βράση.
- Προσθέτουµε τη δάφνη και το θυµάρι, και αλατοπιπερώνουµε.
- Σκεπάζουµε το σκεύος και σιγοβράζουµε για 25 λεπτά.
- Αφαιρούµε τη δάφνη και το θυµάρι και ελέγχουµε το αλάτι.
- Προθερµαίνουµε το γκριλ.
- Φρυγανίζουµε τις φέτες της µπαγκέτας.
- Στη συνέχεια, τις µοιράζουµε σε έξι ζεστά βαθιά πυρίµαχα µπολ και ρίχνουµε τη σούπα.
- Πασπαλίζουµε µε το τυρί και βάζουµε τα µπολ στο γκριλ (επάνω αντίσταση) µέχρι να λιώσει το τυρί και να χρυσίσει ελαφρώς.
- Σερβίρουµε, την γκρατιναρισμένη κρεμμυδόσουπα, αµέσως.