Οι μπάρες σοκολάτας είναι το καλύτερο σνακ! Ο Στέλιος Παρλιάρος μεταμορφώνει τις ζουμερές και κατακόκκινες φράουλες της άνοιξης για να φτιάξει νόστιμα γλυκά στο ζαχαροπλαστείο του Γαστρονόμου Μαΐου.

30' προετοιμασία
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 12-14 μπάρες

Διαδικασία

  1. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (δεν χρειάζεται να λιώσει όλη – μπορούμε να αφήσουμε λίγα κομμάτια).
  2. Ζεσταίνουμε ελαφρώς τον πολτό φράουλας και τον αδειάζουμε πάνω από τη σοκολάτα.
  3. Ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ), ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία του, τόσο που να το αισθανόμαστε στα χείλη ζεστό, αλλά όχι καυτό (40°C).
  5. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει και ενσωματωθεί.
  6. Συνεχίζουμε την ομογενοποίηση με ένα μπλέντερ χειρός, ώστε να πετύχουμε όσο το δυνατόν πιο λεία και απαλή υφή.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό παραλληλόγραμμο τσέρκι (ή σε ταψάκι ή σε επίπεδο τάπερ, επενδεδυμένα με διάφανη μεμβράνη ή λαδόκολλα, για πιο εύκολο ξεφορμάρισμα).
  8. Αφήνουμε κατά μέρος για περίπου 2 ώρες, να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί, και το κόβουμε σε παραλληλόγραμμες μπάρες.
  9. Τις ακουμπάμε σε τρούφα, γυρίζοντάς τες έτσι ώστε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.
  10. Τις διατηρούμε σε πιατέλα, καλά σκεπασμένες με μεμβράνη.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών