Οι μπάρες σοκολάτας είναι το καλύτερο σνακ! Ο Στέλιος Παρλιάρος μεταμορφώνει τις ζουμερές και κατακόκκινες φράουλες της άνοιξης για να φτιάξει νόστιμα γλυκά στο ζαχαροπλαστείο του Γαστρονόμου Μαΐου.
30'
προετοιμασία
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 12-14 μπάρες
Διαδικασία
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (δεν χρειάζεται να λιώσει όλη – μπορούμε να αφήσουμε λίγα κομμάτια).
- Ζεσταίνουμε ελαφρώς τον πολτό φράουλας και τον αδειάζουμε πάνω από τη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ), ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία του, τόσο που να το αισθανόμαστε στα χείλη ζεστό, αλλά όχι καυτό (40°C).
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει και ενσωματωθεί.
- Συνεχίζουμε την ομογενοποίηση με ένα μπλέντερ χειρός, ώστε να πετύχουμε όσο το δυνατόν πιο λεία και απαλή υφή.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό παραλληλόγραμμο τσέρκι (ή σε ταψάκι ή σε επίπεδο τάπερ, επενδεδυμένα με διάφανη μεμβράνη ή λαδόκολλα, για πιο εύκολο ξεφορμάρισμα).
- Αφήνουμε κατά μέρος για περίπου 2 ώρες, να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί, και το κόβουμε σε παραλληλόγραμμες μπάρες.
- Τις ακουμπάμε σε τρούφα, γυρίζοντάς τες έτσι ώστε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.
- Τις διατηρούμε σε πιατέλα, καλά σκεπασμένες με μεμβράνη.