ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς ζάχαρηΜπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς ζάχαρη
40' προετοιμασία
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Κομμάτια: 8

Για τις μπάρες

Για το ντιπ γιαούρτι με μύρτιλα (προαιρετικό)

Διαδικασία

Μπάρες

  1. Για να φτιάξουμε μπάρες γκρανόλας με ντιπ από γιαούρτι και μύρτιλα, αρχικά βάζουμε τις νιφάδες βρώμης, τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, τις σταφίδες, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το μέλι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό, μέχρι να αραιώσει.
  3. Αδειάζουμε το ζεστό μέλι στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ομογενοποιούμε καλά με μια σπάτουλα.
  4. Προσθέτουμε το λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
  5. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να γίνει χλιαρό.
  6. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, ανακατεύοντας ξανά με μια ελαστική σπάτουλα.
  7. Σε ένα τετράγωνο ταψάκι 12x12 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε το μείγμα.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο και κόβουμε σε 8 μακρόστενες μπάρες.

Ντιπ γιαουρτιού

  1. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα πολτοποιημένα μύρτιλα.
  2. Σερβίρουμε σε μπολάκι.
  3. Γαρνίρουμε από πάνω με φρέσκα μύρτιλα και ξύσμα από λάιμ και συνοδεύουμε τις μπάρες που ετοιμάσαμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών