30' προετοιμασία
20' ψήσιμο
1 ώρα και 30' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 20'

Υλικά

Κομμάτια: 20-25

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπισκότα σπιράλ, σε ένα μπολ ή απευθείας πάνω σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας (π.χ. στο τραπέζι της κουζίνας) αδειάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη.
  2. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το βούτυρο και τους κρόκους.
  3. Παίρνοντας λίγο λίγο αλεύρι από γύρω γύρω και φέρνοντάς το προς το κέντρο, ζυμώνουμε μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής ζύμη.
  4. Τη χωρίζουμε στα δύο.
  5. Στο ένα μέρος ρίχνουμε τις βανίλιες και στο άλλο το κακάο και ζυμώνουμε, ώστε τα υλικά αυτά να ενσωματωθούν στο κάθε κομμάτι ζύμης.
  6. Τυλίγουμε τις ζύμες σε μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  7. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης με τον πλάστη πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, σε ορθογώνιο σχήμα με πάχος 0,5 εκ. Τα δύο κομμάτια που θα ανοίξουμε φροντίζουμε να έχουν τις ίδιες διαστάσεις.
  8. Τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο και απαλά πιέζουμε από πάνω με τον πλάστη, έτσι ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους.
  9. Τα τυλίγουμε σε ρολό όσο πιο σφιχτά γίνεται.
  10. Στο τέλος τυλίγουμε το ρολό με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.
  11. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  12. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ταψιά.
  13. Κόβουμε το ρολό σε ομοιόμορφες φέτες ανά 1 εκ.
  14. Τις τοποθετούμε στα ταψιά και ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  15. Αφήνουμε τα μπισκότα σπιράλ να κρυώσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κακάο

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών