Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα o σεφ Τάσος Στεφάτος ετοιμάζει fish tacos.

30' προετοιμασία
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 2 μερίδες

* Ο Τάσος Στεφάτος είναι ο executive chef του ομίλου ξενοδοχείων Canaves Oia στη Σαντορίνη.

Διαδικασία

  1. Κόβουμε το ψάρι σε μικρά κυβάκια και το βάζουμε σε ένα μπολ. Το μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, τον χυμό και ξύσμα του ενός λεμονιού ή λάιμ και τον άνηθο. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Βάζουμε τις ντομάτες και το αγγούρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον κόλιανδρο, 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ένα άλλο μπολ μαζί με τη σόγια. Περνάμε τις τορτίγιες από ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι για να μαλακώσουν – δεν χρειάζεται να πάρουν χρώμα.
  3. Σερβίρουμε σε ένα δίσκο σε 3 διαφορετικά μπολ, το ψάρι, το μείγμα της ντομάτας και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τις τορτίγιες και το δεύτερο λεμόνι ή λάιμ. Καθένας φτιάχνει το δικό του τάκος, βάζοντας σε κάθε τορτίγια λίγα από όλα τα υλικά στις αναλογίες που επιθυμεί.
  4. Στο ποτήρι μας: Μαλαγουζιά, Ρετσίνα, ξηρά αφρώδη κρασιά, Sauvignon, αλλά και ελαφριές ξανθιές μπίρες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών