30'
προετοιμασία
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα fish tacos, ξεκινάμε κόβοντας το ψάρι σε μικρά κυβάκια και το βάζουμε σε ένα μπολ. Το μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, τον χυμό και ξύσμα του ενός λεμονιού ή λάιμ και τον άνηθο. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
- Βάζουμε τις ντομάτες και το αγγούρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον κόλιανδρο, 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ένα άλλο μπολ μαζί με τη σόγια. Περνάμε τις τορτίγιες από ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι για να μαλακώσουν – δεν χρειάζεται να πάρουν χρώμα.
- Σερβίρουμε σε ένα δίσκο σε 3 διαφορετικά μπολ, το ψάρι, το μείγμα της ντομάτας και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τις τορτίγιες και το δεύτερο λεμόνι ή λάιμ. Καθένας φτιάχνει το δικό του τάκος, βάζοντας σε κάθε τορτίγια λίγα από όλα τα υλικά στις αναλογίες που επιθυμεί.
Μαλαγουζιά, Ρετσίνα, ξηρά αφρώδη κρασιά, Sauvignon, αλλά και ελαφριές ξανθιές μπίρες.