ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠουρές πατάτας με ψητά παντζάριαΠουρές πατάτας με ψητά παντζάρια
30' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τον πουρέ

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τον πουρέ με ξερά μανιτάρια και λάδι τρούφας, μουλιάζουμε τα βασιλομανίταρα σε 60 ml ζεστό νερό, για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλα- κώσουν. Τα βγάζουμε προσεκτικά από το νερό με τα δάχτυλά μας, χωρίς να τουμπάρουμε το νερό, στο οποίο έχουν μείνει υπολείμματα από χώμα.
  2. Τα ταμπονάρουμε σε χαρτί κουζίνας και τα ψιλοκόβουμε.
  3. Σουρώνουμε το νερό τους από διπλό τουλπανάκι (για να απομακρύνουμε τυχόν χώμα) και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Πλένουμε και βουρτσίζουμε καλά τις πατάτες, χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε.
  5. Τις βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε κρύο νερό που να τις καλύψει καλά, αλατίζουμε και τις βράζουμε για περίπου 40 λεπτά.
  6. Τις στραγγίζουμε και, όσο είναι ακόμη ζεστές, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε σε ένα μπολ με το πρες πουρέ.
  7. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 20 γρ. από το βούτυρο και, όταν λιώσει και κάψει, σοτάρουμε τα βασιλομανίταρα για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
  8. Προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας, χαμηλώνουμε καλά τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να σωθούν τα περιττά υγρά.
  9. Προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα, το νερό των μανιταριών και λίγο λίγο το βούτυρο, ανακατεύοντας τον πουρέ ασταμάτητα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και ο πουρές να γίνει αφράτος.
  10. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  11. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι τρούφας, αν θέλουμε, και ανακατεύουμε.
  12. Μεταφέρουμε τον πουρέ σε μπολ σερβιρίσματος, σκορπίζουμε το σχοινόπρασο και τους σπόρους ροδιού και σερβίρουμε πουρέ με ξερά μανιτάρια και λάδι τρούφας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Ρόδι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών