Μια ιδιαίτερη συνταγή που παντρεύει ψάρι με αλλαντικό (και όχι μόνο) από την ευφάνταστη μαγείρισσα της Μάνης Σταυριανή Ζερβακάκου.

25' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6 τμχ.

Για το σταμναγκάθι

Για τα κρεμμύδια

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Σάλτσα: Χτυπάμε καλά τη μουστάρδα με τον χυμό λεμονιού, το μέλι και το λάδι ώστε να φτιάξουμε μια λεία σάλτσα. Σταμναγκάθι: Το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 10-15 λεπτά. Θέλουμε να μαλακώσει καλά. Το στραγγίζουμε, ρίχνουμε αφρίνα, πιπέρι, χυμό λεμονιού και ξίδι.
  2. Κρεμμύδι: Παράλληλα, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά, τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι, για 20 λεπτά, μέχρι να σκουρύνουν και να μελώσουν σαν μαρμελάδα, αλλά να μην καούν. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σύγλινο: Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και, όταν κάψει, ρίχνουμε τιο σύγλινο και το σοτάρουμε για 1 - 2 λεπτά. Σερβίρισμα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Βάζουμε τα φιλέτα ψαριού σε ταψάκι και τα ψήνουμε για 6-7 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία φορά. Φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού σε φρυγανιέρα ή στην τοστιέρα και τις βάζουμε σε πιατέλα. Τις ραντίζουμε με λίγη σάλτσα μουστάρδας και απλώνουμε κατά μήκος τα κρεμμύδια και λίγο σταμναγκάθι.
  4. Απλώνουμε από πάνω τις φέτες σύγλινου και τις σκεπάζουμε με τα φιλέτα από λαβράκι. Τις σερβίρουμε αμέσως.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών