ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤηγανίτεςΤηγανίτες με μέλι, καρύδια και σουσάμι

Πρόκειται για τηγανητά πιτάκια με ζύμη που πορτοκαλίζει αρωματικά και γέμιση από τυροβολιά. Τα πιτάκια σερβίρονται περιχυμένα με μέλι και πασπαλισμένα με κανελοζάχαρη και σουσάμι

45' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Κομμάτια: 30-35

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Άλλα υλικά

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Για να φτιάξουμε τα ραφιόλι, ξεκινάμε ρίχνοντας σε μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ πάγκου το αλεύρι, το ξύσμα, το χυμό, το αυγό, το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
  2. Αρχίζουμε να ρίχνουμε σταδιακά το νερό, ζυμώνοντας με το χέρι ή με τον γάντζο του μίξερ, μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη μαλακή και αφράτη. Ίσως δεν χρειαστεί να ρίξουμε όλο το νερό. Την αφήνουμε κατά μέρος για 30 λεπτά για να ξεκουραστεί.

Γέμιση

  1. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με πιρούνι, μέσα σε ένα μπολ.

Ραφιόλια

  1. Κόβουμε ένα κομμάτι ζύμης με μέγεθος από ένα καρύδι έως ένα αυγό ανάλογα πόσο μεγάλα θέλουμε τα πιτάκια και με τον πλάστη τα ανοίγουμε σε πολύ λεπτά στρογγυλά φύλλα με διάμετρο 6-10 εκ., ανάλογα το μέγεθος. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, φτιάχνοντας δίσκους, μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Στο κέντρο κάθε δίσκου βάζουμε από 1 κουτ. γλυκού γέμιση. Βρέχουμε απαλά την περίμετρο του δίσκου με λίγο νερό και τον διπλώνουμε ώστε να καλύψει τη γέμιση και να φτιάξουμε μισοφέγγαρο. Πιέζουμε τις βρεγμένες άκρες με το δάχτυλό μας ή μ ένα πιρούνι, για να κολλήσουν. Βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά μπόλικο ηλιέλαιο, σε βαθιά κατσαρόλα, και τηγανίζουμε τις ραφιόλες για 2-3 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν ομοιόμορφα. Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  2. Τις αραδιάζουμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε με την κανελοζάχαρη και το σουσάμι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 137.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών