30'
προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 38'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για τα σύκα με προσούτο σε φύλλο κανταΐφι, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
- Τυλίγουμε κάθε σύκο με 1 φέτα προσούτο, αφήνοντας ακάλυπτη τη μυτερή κορυφή του.
- Τη χαράσσουμε χιαστί με ένα μαχαιράκι και πιέζουμε ελαφρά το τυλιγμένο σύκο με τα δάχτυλά μας, για να ανοίξει ελαφρώς σαν λουλούδι.
- Χωρίζουμε το κανταΐφι σε 12 μικρά ίσα μέρη και αφρατεύουμε το καθένα με τρόπο ώστε να ισιώσουν κάπως οι ίνες του.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε κάθε «κομμάτι» κανταΐφι με το λιωμένο βούτυρο.
- Τυλίγουμε το κανταΐφι γύρω από κάθε σύκο (με το λιωμένο βούτυρο το κανταΐφι θα κολλήσει πάνω στο προσούτο).
- Βάζουμε τα τυλιγμένα σύκα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κανταΐφι.
- Σε κάθε σύκο βάζουμε από 1 κουτ. σούπας μασκαρπόνε και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.