30' προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 38 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
  2. Τυλίγουμε κάθε σύκο με 1 φέτα προσούτο, αφήνοντας ακάλυπτη τη μυτερή κορυφή του.
  3. Τη χαράσσουμε χιαστί με ένα μαχαιράκι και πιέζουμε ελαφρά το τυλιγμένο σύκο με τα δάχτυλά μας, για να ανοίξει ελαφρώς σαν λουλούδι.
  4. Χωρίζουμε το κανταΐφι σε 12 μικρά ίσα μέρη και αφρατεύουμε το καθένα με τρόπο ώστε να ισιώσουν κάπως οι ίνες του.
  5. Με ένα πινέλο αλείφουμε κάθε «κομμάτι» κανταΐφι με το λιωμένο βούτυρο.
  6. Τυλίγουμε το κανταΐφι γύρω από κάθε σύκο (με το λιωμένο βούτυρο το κανταΐφι θα κολλήσει πάνω στο προσούτο).
  7. Βάζουμε τα τυλιγμένα σύκα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κανταΐφι.
  8. Σε κάθε σύκο βάζουμε από 1 κουτ. σούπας μασκαρπόνε και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Αλλαντικά

Συνταγές με Σύκο

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών