πατάτα σφιχτή, τα κρεµµύδια µόνο µια ιδέα καραµελωµένα και τα αυγά µαγειρεµένα τόσο ώστε να δένουν όλο το πιάτο, αλλά όχι περισσότερο. Η τορτίγια είναι το πιάτο που κρίνει ένα τάπας µπαρ.
Μια συνταγή τόσο απλή, αλλά και τόσο δύσκολη να τελειοποιήσει κανείς. Η τορτίγια πρέπει να είναι ελαφριά, η
20'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 6-8Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τορτίγια με πατάτες, αρχικά βάζουμε, σε µια µεγάλη κατσαρόλα, τις πατάτες και σκεπάζουµε µε κρύο νερό.
- Στη συνέχεια, βράζουµε σε δυνατή φωτιά για 6-8 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν ελαφρώς.
- Τις σουρώνουµε και τις βάζουµε στην άκρη.
- Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι διαµέτρου 28-30 εκ. ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά.
- Ρίχνουµε το κρεµµύδι και το σκόρδο και σοτάρουµε για 5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει το κρεµµύδι.
- Βάζουµε τις πατάτες και τον µαϊντανό και ανακατεύουµε.
- Μαγειρεύουµε σε µέτρια φωτιά για 5 λεπτά, πιέζοντας ελαφρώς τις πατάτες να γίνει ίσια η επιφάνεια.
- Σε ένα µπολ χτυπάµε µε πιρούνι τα αυγά µε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριµµένο πιπέρι.
- Ρίχνουµε το όλον πάνω στις πατάτες.
- Σκεπάζουµε και µαγειρεύουµε σε µέτρια φωτιά για 20 λεπτά ή µέχρι να δέσει η οµελέτα.
- Σερβίρουµε, την τουρτίγια με πατάτες, σε πιατέλα ή κατευθείαν από το τηγάνι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις του Γαστρονόμου «Κουζίνες του κόσμου: Ισπανία».