ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠουρές πιρουνάτος με μοσχολέμονο και ρόδιΠουρές πιρουνάτος με μοσχολέμονο και ρόδι Μια συνταγή τόσο απλή, αλλά και τόσο δύσκολη να τελειοποιήσει κανείς. Η τορτίγια πρέπει να είναι ελαφριά, η πατάτα σφιχτή, τα κρεµµύδια µόνο µια ιδέα καραµελωµένα και τα αυγά µαγειρεµένα τόσο ώστε να δένουν όλο το πιάτο, αλλά όχι περισσότερο. Η τορτίγια είναι το πιάτο που κρίνει ένα τάπας µπαρ.

20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τορτίγια με πατάτες, αρχικά βάζουμε, σε µια µεγάλη κατσαρόλα, τις πατάτες και σκεπάζουµε µε κρύο νερό.
  2. Στη συνέχεια, βράζουµε σε δυνατή φωτιά για 6-8 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Τις σουρώνουµε και τις βάζουµε στην άκρη.
  4. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι διαµέτρου 28-30 εκ. ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά.
  5. Ρίχνουµε το κρεµµύδι και το σκόρδο και σοτάρουµε για 5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει το κρεµµύδι.
  6. Βάζουµε τις πατάτες και τον µαϊντανό και ανακατεύουµε.
  7. Μαγειρεύουµε σε µέτρια φωτιά για 5 λεπτά, πιέζοντας ελαφρώς τις πατάτες να γίνει ίσια η επιφάνεια.
  8. Σε ένα µπολ χτυπάµε µε πιρούνι τα αυγά µε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριµµένο πιπέρι.
  9. Ρίχνουµε το όλον πάνω στις πατάτες.
  10. Σκεπάζουµε και µαγειρεύουµε σε µέτρια φωτιά για 20 λεπτά ή µέχρι να δέσει η οµελέτα.
  11. Σερβίρουµε, την τουρτίγια με πατάτες, σε πιατέλα ή κατευθείαν από το τηγάνι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις του Γαστρονόμου «Κουζίνες του κόσμου: Ισπανία».

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών