Μια συνταγή τόσο απλή, αλλά και τόσο δύσκολη να τελειοποιήσει κανείς. Η τορτίγια πρέπει να είναι ελαφριά, η πατάτα σφιχτή, τα κρεµµύδια µόνο µια ιδέα καραµελωµένα και τα αυγά µαγειρεµένα τόσο ώστε να δένουν όλο το πιάτο, αλλά όχι περισσότερο. Η τορτίγια είναι το πιάτο που κρίνει ένα τάπας µπαρ.

20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: για 6 - 8 άτομα

Διαδικασία

  1. Σε µια µεγάλη κατσαρόλα βάζουµε τις πατάτες, σκεπάζουµε µε κρύο νερό και βράζουµε σε δυνατή φωτιά για 6-8 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν ελαφρώς. Τις σουρώνουµε και τις βάζουµε στην άκρη.
  2. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι διαµέτρου 28-30 εκ. ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά. Ρίχνουµε το κρεµµύδι και το σκόρδο και σοτάρουµε για 5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει το κρεµµύδι. Βάζουµε τις πατάτες και τον µαϊντανό και ανακατεύουµε. Μαγειρεύουµε σε µέτρια φωτιά για 5 λεπτά, πιέζοντας ελαφρώς τις πατάτες να γίνει ίσια η επιφάνεια.
  3. Σε ένα µπολ χτυπάµε µε πιρούνι τα αυγά µε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριµµένο πιπέρι και ρίχνουµε το όλον πάνω στις πατάτες. Σκεπάζουµε και µαγειρεύουµε σε µέτρια φωτιά για 20 λεπτά ή µέχρι να δέσει η οµελέτα. Σερβίρουµε σε  πιατέλα ή κατευθείαν από το τηγάνι.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών